Snö och vinter!

Det är äntligen snö ute, minusgrader och hundarna är rena efter promenaderna! Visst är det kallt, och Yoda gillar det inte, men jag föredrar -10 framför att behöva skölja bort lera från Ari efter varje långpromenad.

Ari är stormförjust i snön och de flesta kunskaper som att gå i koppel, sitta, komma på inkallning och så vidare är åsidosatta med snö som störning. Nu när det varit snö några dagar så börjar han bli lite mer nåbar ute, men kan också helt plötsligt kasta sig på sidan i snön för att rulla när vi promenerar lugnt.. Bara för att det är så roligt!

Jag har fått en förkylning, men planerar att vara tillbaka på banan snarast och därmed ut med SKIDORNA och galna unghunden. Det ska bli spännande, han kommer troligen dra på. Frågan är bara om det är i panik eller för att han tycker det är skoj.. Har gått lite promenader med gåstavar och dragsele, för jag behöver ju träna mig själv lite fysiskt också, och det var läskigt första minuterna med sen var det inga problem. Några andra alternativa beteenden som jag är lite orolig för ska uppstå är: hugga i snön framför skidorna, tvärnita framför mig(det lär han nog bara göra en gång…) eller bara lägga sig ned passivt skräckslagen. Jag ramlar i regel varje gång jag åker längdskidor, oavsett om hundar är med eller ej.. Och jag misstänker att Ari lär få panik av att sitta fast i mig som sprattlar runt på marken med skidor och stavar åt alla håll. Så detta ska bli spännande, minst sagt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: