Yoda

Namn: Yoda
Ras: Dvärgpinscher
Kön: Hane, kastrat
Född: 2007-03-19
Regnr: 27004/2007
Vikt; 5,3-5,6 kg
Höjd; ca 33 cm
Meriter
Känd mental status
1:a-pris lydnadsklass 1

Yoda är min andra hund, som jag skaffade efter att ha omplacerat min första hund. Jag föll egentligen för honom för att han var så lugn och behaglig, lätt att ha med att göra, och han bodde hos en bekant hos mig vid tillfället. Det visade sig senare att den där parveln på 8 månader inte trivdes i sin förra flock utan levde upp en hel del när han fick flytta till ett hem med bara en annan hund, min dåvarande kombos staffe.

Vi har prövat på flera hundsporter; sök, spår, lydnad, agility, rallylydnad och säkert något mer. Det vi fastnat för är lydnaden och agilityn. Vi tränar båda regelbundet och målet är att tävla i båda mer frekvent. I lydnaden så har vi presterat ett 1:a pris i lydnadsklass ett, och satsar på förstapris i klass två under 2011. I agilityn så jobbar vi på grunderna ordentligt nu innan vi kommer ut på planen i höst/vinter.

Under våren 2010 diagnosticerades Yoda med urinsten av typen kalciumoxalater. Eftersom dessa urinstenar inte går att lösa upp med foder så fick Yoda genomgå en operation där de plockade ut stenarna. Efter detta går han på specialfoder för att inte nya stenar skall byggas upp i urinblåsan. Han har inte uppvisat några symptom efter operationen och jag håller tummarna på att han fortsätter må bra.

%d bloggare gillar detta: