iDa

Jag heter Ida Eklöf, född 1985, och bor i Upplands-Väsby norr och Stockholm med min sambo samt två hundar. Är uppväxt i Kungsängen, Stockholm, och har innan jag hamnade i Upplands-Väsby bott i Bro, Enköping och Flemingsberg.

Djurintresset

Mitt djurintresse startade tidigt, har alltid fascinerats och inspirerats av djur. Började tidigt tjata om att få ha diverse djur, främst en häst eller en hund. När jag väl som 12:åring fick mina första tamråttor Mia och Pia var lyckan total! Åren efter det blev det fler råttor och jag var iväg på utställningar och tävlade lite i en råttvariant av agility med några av dem.

Jag började tidigt att vara på en 4H-gård i närheten, där det fanns flera olika boskapsdjur samt hästar. Min första och egentligen enda sköthäst under den perioden var vallacken Salvador, en rätt speciell individ som egentligen inte passade för barn att hantera. Jag skötte även om får, getter, kossor, höns och en linderödsgris under mina år där. Red parallellt på ridskolan i närheten.

Hundintresset

Min första hund skaffade jag 2006. Då hade jag länge längtat efter en hund, och som myndig med egen inkomst kunde jag äntligen skaffa en hund trots att jag fortfarande bodde hemma hos mina föräldrar. Lite impulsivt så blev en dobermanntik vid namnet Tekla. Vi fungerade verkligen inte ihop, jag hade för låga kunskaper och Tekla var en rätt komplicerad individ med mycket stress, drifter och hade rätt lite intresse av att samarbeta med mig. Däremot så väckte hon mitt intresse för spår och bruksarbete, där hon jobbade väldigt fint och var riktigt häftig i spårskogen. Jag omplacerade dock henne eftersom jag kände att jag inte hade orken och kunskapen till att få henne att må bra, och fick kort därefter erbjudande om att köpa Yoda från en bekant. Jag ville inte vara utan hund, men ville ha en hund som passade mina förutsättningar och kunskaper lite bättre, och då var Yoda perfekt! 7 månader gammal flyttade han in till mig och har funnits vid min sida sen dess. Ett år bodde även dvärgpinschertiken Crux hos oss, men på grund av olika omständigheter fick hon flytta till en egen familj där hon får all fokus på sig.

Yoda har jag försökt engagera i spår- och skogsarbete utan några riktiga framgångar på träningsnivå. Numera spårar han fint men inget av detta kom gratis med honom. Det tog ca 2 år för att bygga upp en riktigt bra intresse för spårarbetet, fast jag gav även upp detta i långa period. I längtan efter en mer lämpad hund för skogsarbete började jag kika runt på olika raser. Efter en del velande så blev det en border collie, hunden som kan i princip allt! Han är arbetsglad, ständigt optimistisk och bjuder alltid på skratt.

Utbildning och arbete

Jag har från gymnasiet en lärlingsutbildning som hästskötare. Jobbat som hästskötare en del, men även som truckförare på lager, hemtjänstbiträde och kanslist. Har en kandidatexamen i religonsvetenskap från Södertörns Högskola. För närvarande är jag dock sjukskriven sedan januari 2012 på grund av depression, ångestproblem och adhd.

Hundrelaterade utbildningar:

2012 – Studiecirkel i Grönt Kort för drag.
2011 – Friskvårdshelg för Anna Holmgren
2011 – Etologikurs för Ingrid Tapper
2011 – L1-utbildning inriktning hund hos Studiefrämjandet
2010 – Mentalkunskap M1

Fotograf: Sandra Eriksson

Ett svar till “iDa

  1. Ping:Uppdaterat « spralleman

%d bloggare gillar detta: